РОЗРОБКА ТЕХНОЛОГІЇ ОДЕРЖАННЯ ЯКІСНИХ ОКАТИШІВ ДЛЯ ПРОЦЕСІВ ПРЯМОГО ВІДНОВЛЕННЯ ЗАЛІЗА - Чупринов , Євген; Кассім , Дар’я; Реков , Юрій; Семірягін , Сергій (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2025)
Виробництво залізорудних окатишів для металізації (DRI-окатишів) вимагає суттєво вищих стандартів якості сировини та готової продукції порівняно зі звичайними окатишами. Українські металурги, які освоюють цей напрямок, особливу увагу приділяють збільшенню вмісту заліза в окатишах, оскільки саме цей показник безпосередньо впливає на ефективність подальшого процесу металізації та якість отриманого заліза прямого відновлення.