РОЗКРИТТЯ ПРОБЛЕМИ БУЛІНГУ В УКРАЇНСЬКІЙ ЛІТЕРАТУРI - Кущак , Аліна; Томбулатова , Іраїда (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2025)
Булінг – форма соціального насильства, яка в останні десятиліття стає все актуальнішою проблемою. Його можна вважати певною реакцією суспільства на ті стрімкі та активні зміни, що відбуваються. Булінг – це «систематичне та агресивне переслідування і цькування, залякування з використанням фізичної сили, метою чого є примус або домінування» [5]. За характером впливу він може бути психологічним або фізичним. Зазвичай, до булінгу вдається той, хто раніше сам страждав від знущань; така людина бажає помститись за те, чого зазнала сама, але вона мститься не своєму кривднику – він сильніший – а тому, хто є слабшим за нього самого.