МОДЕЛЮВАННЯ ВПЛИВУ ІННОВАЦІЙНОСТІ КОМПАНІЙ НА РІВЕНЬ ЇХ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ - Гаврась , Дмитро; Ємельянов , Олександр (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2025)
Важливим чинником забезпечення економічного зростання є перехід до інвестиційно-інноваційного розвитку підприємств [1–3], передусім, завдяки впровадженню заходів з реалізації потенціалу технічного та технологічного розвитку компаній [4–8]. Це сприятиме як підвищенню їх стійкості та конкурентоспроможності [9–11], так і зростанню ефективності використання наявних у них ресурсів [12–15]. Проте досягнення цих цілей неможливе без попереднього розроблення обґрунтованих стратегій економічного розвитку [16–18], спрямованих, зокрема, на зростання ринкової вартості фірм [19–21] та нарощування їх економічного потенціалу [22, 23], що вимагає врахування чинників, які впливають на зазначені властивості підприємств [24, 25].