ВПЛИВ СИЛ ІНЕРЦІЇ НА ПАРАМЕТРИ ПРОКАТКИ У ДРОТОВОМУ БЛОЦІ - Максименко, Олег; Нікулін, Олександр; Приймак, Анна; Гончаренко , Олег (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2025)
Аналіз впливу сил інерції на характеристики процесу обробки при високошвидкісній прокатці є актуальним і має суттєве практичне значення. На основі результатів обчислювального моделювання отримані оцінки параметрів процесу обробки з врахуванням дії сил інерції та без нього. До розрахункових формул включена складова поздовжніх напруг, яка виникає при врахуванні прискорень частинок металу, виконане порівняння розрахункових значень параметрів прокатки під дією сил інерції та без неї. Рівновага металу у валках не порушується навіть при значних силах інерції, які відповідають суттєво вищим швидкостям прокатування порівняно зі швидкостями у дротовому блоці діючого стану.