ДОСЛІДЖЕННЯ РОБОТИ ЗНАКОЧУТЛИВОГО ФІЛЬТРА - Григорчук , Галина; Григорчук , Любомир; Чудик , Вероніка (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2025)
Автоматизація цукрової промисловості забезпечує якісну, ефективну роботу всіх технологічних ділянок цукрового заводу тільки за допомогою комплексного підходу до рішення даної задачі. Вимірювання вологості цукру на виході сушильного барабану здійснюється мікрохвильовим датчиком. Мікрохвильовий датчик монтується на виході сушильної установки. Конструктивно він має бути занурений в досліджуване середовище. Тоді показники датчика вологості будуть відповідати вологості цього середовища. Однак унаслідок нерівномірності потоку цукру покази вологості будуть коливатися не залежно від вологості, а залежно від степені розміщення датчика в досліджуване середовище. Причому швидкість зміни такого сигналу буде значно більшою за корисний сигнал вологості.