ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ ІНКЛЮЗИВНОЇ ОСВІТИ В УКРАЇНІ: СУЧАСНИЙ ПІДХІД - Голубенко , Олександра (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2025)
У статті розглядаються ключові аспекти інклюзивної системи освіти в Україні як об’єкта державного управління, акцентуючи увагу на теоретичних основах та методах вирішення існуючих проблем у цій сфері. Особлива увага приділяється основним науковим підходам, що застосовуються для вивчення інклюзивної освіти в Україні. Аналізується роль і значення принципів, мети та завдань інклюзивної освіти, а також оцінюються позитивні наслідки інтеграції дітей з особливими потребами в загальноосвітні навчальні заклади. Стаття також досліджує вплив інклюзії на соціалізацію та розвиток дітей, підкреслюючи важливість ефективної взаємодії між педагогами, батьками та фахівцями для забезпечення успішного навчання та адаптації учнів з особливими потребами.