ПРОБЛЕМИ ВИКЛАДАННЯ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ ДЛЯ СПЕЦІАЛЬНИХ ЦІЛЕЙ (ESP) ЯК ІНОЗЕМНОЇ В СФЕРІ ВИЩОЇ ОСВІТИ УКРАЇНИ - Сергєєва , Галина (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2025)
Англійська мова для спеціальних цілей, яка, як наукове поняття та окрема галузь у практиці викладанні англійської мови як іноземної, виникла в 60-і роки минулого сторіччя, сьогодні є актуальним напрямком наукових досліджень як в аспекті теорії профільно-орієнтованого навчання, так і з огляду на вирішення практичних проблем викладання англійської мови для студентів різних спеціальностей. Дослідники відзначають зростаючу популярність курсів ESP серед здобувачів освіти [1], оскільки англійська мова, очевидно, є основною, хоча й для окремих спеціальностей не єдиною, мовою фахового спілкування в міжнародному професійному середовищі.