ВИКОРИСТАННЯ 3D-ТЕХНОЛОГІЙ В ЛІКУВАННІ ПЕРЕЛОМІВ ГРУДИНИ - Веснін , Володимир; Фадєєв , Олег; Євстафьєва , Анастасія (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2025)
Вступ. Одним із найперспективніших технологій у лікуванні травм є 3D-друк та тривимірне моделювання. Цей метод відкриває шляхи для розроблення нових методів діагностики, хірургічного планування та виготовлення індивідуальних імплантів. Це може бути особливо важливими для лікування переломів грудної клітки, оскільки це серйозне ушкодження, яке потребує правильного підходу та швидкої реабілітації. Завдяки комп’ютерній томографії лікарі формують цифрові моделі кісткових структур, що дозволяє визначити ступінь ушкодження та оптимальний метод лікування. Одна з важливих переваг 3D-технологій – це виготовлення індивідуальних імплантатів, які по формі повторюють анатомію хворого.