ВОЛОНТЕРИ-ГЕРОЇ РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКОЇ ВІЙНИ В УКРАЇНСЬКИХ ФІЛЬМАХ - Алфьоров , Микита (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2025)
Волонтер на війні — це людина, яка безоплатно надає допомогу в умовах військового дій, не є частиною офіційної армії або державних структур. Його діяльність може бути різноманітною і включати допомогу в тилу, а також безпосередньо на фронті, залежно від ситуації. Події російсько-української війни продемонстрували велику стійкість українського народу, його рішимість протистояти агресорові. Активною частиною нашої нації, яка долучилась до спротиву ворогові стали волонтери, як українські, так і іноземні. Деякі волонтери працюють медиками, надаючи допомогу пораненим бійцям та громадянам, допомагаючи лікарям в польових госпіталях, забезпечуючи евакуацію поранених або транспортування медичного обладнання. Евакуація людей та тварин під обстрілами з прифронтових територій та небезпечних місць – це ще одне з основних завдань, з яким волонтери стикаються в умовах війни. Зрозуміло, що волонтери, які беруть участь в евакуації, відіграють ключову роль у порятунку життів та наданні допомоги нужденним. Ворожі війська, заміновані землі, обстріли − усі ці ризики завжди супроводжують волонтерів, які зараз працюють в Україні та допомагають цивільному населенню.