КРИТЕРІЇ ВИБОРУ ПНЕВМОКОМПРЕСІЙНОГО ПРИСТРОЮ ПРИ ПАТОЛОГІЇ ОПОРНО-РУХОВОГО АПАРАТУ - Зайцев , Дмитро; Василюк-Зайцева , Світлана (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2022)
Ринок сучасної апаратури для пневмокомпресійної терапії (ПКТ) характеризується великою кількістю брендів та моделей, що швидко оновлюються [1]. У 2019 році на українському ринку було представлено більше 80 моделей з 13 країн світу, у 2022 році кількість виробників сягає більш ніж 40, а моделей – майже 500 (60% з них китайського чи південнокорейського виробництва). Таке безсистемне розмаїття, спричинене не реаліями й практичними потребами, а примхами екстенсивного ринку, породжує у спеціалістів охорони здоров’я запитання: як обрати прилад, який апарат найкращий? Від фахівців з фізичної терапії та реабілітації це питання звучить передусім в контексті роботи з патологією опорно-рухового апарату (ОРА).