ДОСЛІДЖЕННЯ КІЛЬКІСНОГО ВМІСТУ МІКРО- ТА МАКРОЕЛЕМЕНТІВ TEUCRIUM CHAMAEDRYS L. - Анзіна , Катерина; Гудзенко , Андрій (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2022)
Перспективність використання лікарських рослин у медичній практиці прийнято оцінювати за їх хімічним складом та фармакологічними властивостями. Однак використання багатьох цінних дикорослих та культивованих джерел біологічно активних речовин може бути ускладнено, або обмежено, внаслідок їх здатності накопичувати токсичні метали у місцях їх природного зростання чи вирощування [1-2].