КЛЮЧОВІ ПОКАЗНИКИ ЕФЕКТИВНОСТІ У МЕНЕДЖМЕНТІ SAAS-ПРОЄКТІВ: МЕТОДИКА ОЦІНКИ РЕЗУЛЬТАТИВНОСТІ - Муха, Тарас (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2025)
У статті досліджено підходи до визначення та оцінювання ключових показників ефективності (KPI) у менеджменті проєктів типу «програмне забезпечення як послуга» (SaaS), із особливим наголосом на рішеннях для логістики та транспорту. Проведено аналіз сучасних теоретичних засад KPI, включаючи їх роль у стратегічному управлінні та типові категорії показників (фінансові, операційні, стратегічні, клієнтські, технічні тощо). Узагальнено методики побудови систем KPI (зокрема, Balanced Scorecard) для SaaS-проєктів, орієнтованих на потреби логістичної галузі. Представлено емпіричні приклади і аналітичну таблицю, що зіставляє KPI різних категорій SaaS-рішень. Окрему увагу приділено українському контексту – проаналізовано приклади застосування KPI в українських компаніях та особливості формування систем показників ефективності у період війни та посткризового відновлення. За результатами дослідження розроблено рекомендації щодо вибору та впровадження KPI для підвищення результативності SaaS-проєктів у сфері логістики і транспорту.