АВТОМАТИЗОВАНИЙ ПРИСТРІЙ ПІДВИЩЕННЯ БЕЗПЕКИ МОРСЬКИХ БУКСИРУВАЛЬНИХ ОПЕРАЦІЙ - Дулгеров , Данила (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2025)
В умовах стрімкого зростання обсягів та переліку завдань, які вирішуються морською індустрією, значення буксирувальних послуг виходить на якісно більш високий рівень. Будівництво великих споруджень, таких як морські нафтогазодобувні платформи, портові споруди, мости, можна значно полегшити за допомогою буксирів. Буксири переміщають плавдоки, плавкрани, бурові й будівельні платформи, що робить їх незамінними в процесах транспортування. Збільшується водотоннажність морських суден, які часто не можуть зайти в порт або вийти з нього без допомоги буксирів. Широко використовуються буксири при аварійно-рятувальних операціях і в справі охорони навколишнього середовища.