СТЕРЕОТИПІЗАЦІЯ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ ЯК СТРАТЕГІЯ РЕКЛАМНОГО ВПЛИВУ - Тур, Оксана; Шабуніна , Вікторія; Приходько, Павло (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2025)
У статті аналізується вплив інтернет-реклами на формування суспільної свідомості через використання стереотипів. Зазначається, що стереотипи є ефективним інструментом для швидкої передачі рекламних ідей та емоцій. Розглядається роль штучного інтелекту в сучасних комунікаціях та економіці, що зумовлює його активне відображення в рекламі. На основі аналізу української інтернет-реклами, пов’язаної зі штучним інтелектом, виділено ключові образи-стереотипи: «Розумний помічник», «Гуманізований інтелект», «Майбутнє вже тут», «Підсилювач людських можливостей», «Супергерой». Ці образи спрощують сприйняття штучного інтелекту, роблячи його більш зрозумілим для масової аудиторії, хоч і можуть обмежувати уявлення про його потенціал.