ПУБЛІЧНЕ І ПРИВАТНЕ ПРАВОЗАСТОСУВАННЯ - Одарій, Віктор (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2025)
Право є однією з основних сфер регулювання суспільних відносин. Воно використовується державою як інструмент для створення порядку і справедливості в суспільстві, для вирішення різного роду конфліктів та захисту порушених права як фізичних, так і юридичних осіб. У свою чергу, право може застосовуватися як на приватному, так і на публічному рівні. Адже це базові та найбільші за обсягом види сфер життєдіяльності людини.