ВПЛИВ ПАРАМЕТРІВ ШАРУ ГУМОВИХ АМОРТИЗАТОРІВ НА АМПЛІТУДНО-ЧАСТОТНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ПІДЛОГИ ВАГОНА ЕЛЕКТРОПОЇЗДА - Головащенко, Олег; Сапронова, Світлана (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2025)
Досліджено вплив конструкції підлоги вагона електропоїзда на її віброзахисні властивості, а саме, роль гумових амортизаторів у процесі гасіння вібрацій підлоги. Побудовано математичну модель ланцюга розповсюдження вібрацій від основи вагона до верхнього шару підлоги. В якості джерела вібрацій в математичній моделі застосовано кінематичне збурення основи вагона. Підтверджено, що вплив параметрів шару гумових амортизаторів на амплітудно частотні характеристики підлоги є визначним для її віброзахисту.