РОЛЬ ТА МІСЦЕ ТЕСТУВАННЯ В НАВЧАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ - Краліна , Ганна (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2022)
Роль тестування в оцінці знань, умінь і можливостей людини багатогранна і, перш за все, позитивна. Але, незважаючи на простоту методу, тестування вимагає обережного підходу і застосування на практиці. Сьогодні термін "тестування" досить поширений і використовується для визначення відповідності предмета випробування зазначеним специфікаціям. У завдання тестування не входить визначення причин невідповідності зазначеним вимогам. Тестування – один з розділів діагностики. Тестування використовується в техніці, медицині, психіатрії, освіті для визначення придатності об’єкта тестування до виконання певних функцій. Якість тестування і достовірність його результатів сильно залежить від тестера. Отже, можна визначити тест як стандартизовані, короткі, обмежені в часі випробування, призначені для встановлення кількісних і якісних індивідуальних відмінностей.