АПРІОРНЕ (ПІ)ЗНАННЯ З ПОЗИЦІЙ ДІАЛЕКТИЧНОЇ ОСЦИЛЯТОРНОЇ ЛОГІКИ - Денисюк , Павло (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2022)
Людство потребує знань, які давали б йому можливість успішніше розвивати свою діяльність (практику) та прогнозувати майбутнє. Одна з проблем на шляху отримання знань – «… залишається недостатньо дослідженою проблема «апріорності» … [1]. Апріорними називають такі знання, які не залежать від досвіту, від практичної діяльності людини. І. Кант пише: «… хоча все наше знання починається з досвідом, це не означає, що воно все походить від досвіду» [2]. Існує думка, що «… ніяких законів, притаманних мисленню апріорі, усупереч Канту, немає» [3].