ОСОБЛИВОСТІ НАДАННЯ МЕДИКО-ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНОЇ ДОПОМОГИ ОСОБАМ ІЗ ПОРУШЕННЯМИ ЗУБОЩЕЛЕПНОЇ СИСТЕМИ ТА МОВЛЕННЯ ЗАСОБАМИ ОНЛАЙН-КОМУНІКАЦІЙ - Лук’яненко, Анна (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2022)
На сьогоднішній день питання щодо онлайн-комунікації осіб із порушеннями мовлення з логопедами постає достатньо гостро. Особливу увагу онлайн-консультаціям почали надавати після введення карантинних обмежень у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції. Уже більше, ніж півроку, після введення воєнного стану в Україні, діти з багатьох регіонів держави не можуть відвідувати школу і додаткові заняття, тому для них розробляються спеціальні онлайн-консультації. Це стосується і логопедичної допомоги. Проте, робота особи із мовленнєвими розладами виключно з логопедом може не дати бажаного результату або ж для досягнення поставленої мети по постановці і подальшій автоматизації звуків потрібно буде витратити багато часу. Тому усе більшої актуальності набуває саме інтегративний комплексний медико-психолого-педагогічний підхід до роботи з особами, що мають мовленнєві розлади.