ЩОДО ПИТАННЯ ЛАНДШАФТНОГО ПІДХОДУ У РЕАЛІЗАЦІЇ ЕКОЛОГІЧНОЇ ОПТИМІЗАЦІЇ СЕЛЬБИЩНИХ ТЕРИТОРІЙ ВЕЛИКИХ МІСТ - Волков , Віктор (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2022)
Останнім часом сучасні міста мають фундаментальне значення для кожної країни. У більшості, суспільство загалом та життя кожної окремої людини зосереджено у містах. Цей факт пов’язано, перш за все, з політичною ситуацією, яка динамічно змінюється, світового господарства і його структури. Відбувається процес оновлення постіндустріальних держав, саме вони задають темп глобалізації. Труднощі формування категорії «місто» багато в чому обумовлені складністю соціально-економічних взаємодій на території реальних міст. Міста, як і їх оточення, розвиваються за законами складних систем і включають в себе декілька підсистем: природну, техногенну і соціальну [1].