ТВОРИ МАРІЇ ПРИМАЧЕНКО В КОЛЕКЦІЇ ЗАПОРІЗЬКОГО ОБЛАСНОГО ХУДОЖНЬОГО МУЗЕЮ - Лисенко , Ганна; Мельничук , Л. (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2022)
Марія Примаченко – видатна українська художниця, чия мистецька спадщина увійшла до скарбниці світового мистецтва. Народний художник України, лауреат Державної премії України імені Тараса Шевченка 1966 року, її ім’я внесено до Всесвітньої енциклопедії наївного мистецтва.