ОЦІНЮВАННЯ РІВНЯ ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ - Ємельянов , Олександр (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2022)
Для того, щоб забезпечити ефективне функціонування підприємств, необхідно покращити використання потенціалу їх економічного розвитку [1, 2]. Це, своєю чергою, потребує вдосконалення управління ресурсами підприємств [3], насамперед, їх персоналом [4, 5], засобами праці [6], енергетичними ресурсами [7], наявними грошовими засобами [8, 9] тощо. При цьому важливим є одночасне формування потенціалу подальшого економічного розвитку підприємств [11], зокрема їх інноваційно-інвестиційного [12–14] та ресурсозберігаючого розвитку [15–20], що, серед іншого, вимагає впровадження на підприємствах інноваційно-інвестиційних заходів з економії виробничих ресурсів [21–26].