ПОЗАПЕЧІНКОВІ ПРОЯВИ У ХВОРИХ З ХРОНІЧНИМ ВІРУСНИМ ГЕПАТИТОМ С - Омелянчук , Іванна; Орловська , Катерина (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
Актуальність. Вірусний гепатит С все частіше розглядається як стимулятор клітинних лімфопроліферативних порушень, таких як змішана кріоглобулінемія. Патогенетичний ефект утворення кріоглобулінів для розвитку системної патології пов’язаний із формуванням циркулюючих імунних комплексів, містять кріоглобуліни, осадженням їх у мікроциркуляторному руслі різних органів, із заснуванням депозитів.