ПОКАЗНИКИ ОЦІНЮВАННЯ ВПЛИВУ ВИРОБНИЦТВА БІОПАЛИВА НА СТІЙКИЙ РОЗВИТОК АГРАРНИХ ПІДПРИЄМСТВ - Ємельянов , Олександр; Ужелін , Арсеній (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
Будь-яке підприємство характеризується різними видами його економічного потенціалу [1]. Зокрема, слід виділити маркетинговий [2], збутовий [3–5], виробничий [6, 7] та інші складники сукупного економічного потенціалу суб’єктів господарювання. Також важливим його видом є потенціал ресурсозбереження [8–10], реалізація якого відображається у ресурсозберігаючій моделі розвитку підприємств [11–14] та у технологічних змінах, що відбуваються [15–19]. Зокрема, суттєве значення для забезпечення конкурентоспроможності підприємств має впровадження на них енергозберігаючих проєктів [20]. Проте на шляху до такого впровадження постають різноманітні бар’єри, зокрема економічні [21, 22].