КОНЦЕПЦІЯ СЕРВІСНОЇ ДЕРЖАВИ НА СУЧАСНОМУ ЕТАПІ РОЗВИТКУ УКРАЇНИ - Петькун , Світлана (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
Концепція сервісної держави передбачає зміну підходу до управління в публічному секторі, трансформацію засад відносин між публічними органами і громадянами. Головним призначенням держави стає служіння людині, а ключовою функцією публічних установ – надання якісних послуг громадянам. Сервісний підхід у публічному управлінні насамперед передбачає впровадження інформаційних технологій управління, спрямованих на підвищення якості публічних послуг, підвищення рівня соціального захисту населення і в кінцевому рахунку до формування ефективної соціальної безпеки держави, суспільства, громадянина.