ОСОБЛИВОСТІ СУЧАСНОЇ ЕКОЛОГІЧНОЇ ДИПЛОМАТІЇ У МІЖНАРОДНИХ ВІДНОСИНАХ - Мельник , Тетяна (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
У сучасну епоху індустріалізації, в контексті швидкого зростання населення, диспропорції між багатими та бідними країнами, промислової галузі, що завдає шкоди навколишньому середовищу, набирає обертів світова екологічна криза, яка з кожним роком стає все гіршою і призводить до все більш серйозних проблеми довкілля, що наразі є одним із головних питань міжнародних відносин. Ресурсно-екологічна взаємозалежність країн, відсутність узгоджених міжнародних екологічних критеріїв і стандартів, якими б керувалися всі держави світу, значні відмінності у підходах до вирішення наявних екологічних проблем – усе це уособлює глобальну дилему, яка потребує вирішення на міжнародному рівні [1].