МОДЕЛЮВАННЯ РОЗГОРТКИ СЕРІЙ ОПОРНИХ БЛОКІВ ЗОБРАЖЕННЯ, ЯК ІНСТРУМЕНТУ З ПРОТИДІЇ СПРОБАМ НЕСАНКЦІОНОВАНОЇ ЕКСТРАКЦІЇ СТЕГАНОКОНТЕНТУ - Лєсная , Юлія; Гончаров , Микита; Семенов , Артем; Малахов , Сергій (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
Вступ. Представлені результати моделювання різних способів сканування (надалі розгортки) опорних блоків (ОБ) [1-3] зображення-контенту при імітації умовної атаки стеганоконтенту в припущенні, що атакуючої стороні вдалося підібрати поточні параметри обробки контенту [4], які реалізовані на двох основних рівнях захисту (міжблоковому і внутріблоковому, рис. 2-4 [5]) дослідного стегоалгоритму. Дана робота є продовженням циклу досліджень, щодо уточнення можливостей протидії спробам нелегітимної екстракції даних, за рахунок розширення варіативності способів розгортки серій ОБ [4,6-7].