НАРКОМАНІЯ, ЯК ОДНА З ПРОВІДНИХ ПРИЧИН ЗЛАМАНОГО ЖИТТЯ МОЛОДІ - Павлюк , Катерина; Краснопольська , Катерина; Вовк , Вікторія (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
Наркоманія – це залежність від будь-якого наркотичного препарату. Вона виникає внаслідок прийому психічно активних компонентів, які володіють сильним седативним ефектом. Вони можуть мати натуральне або штучне походження. В основі наркоманії лежать ті ж самі фактори, що і при інших типах імпульсивного неврозу, а саме – потреба само затвердитися й отримати задоволення.