КОМПЛЕКСНЕ ВИВЧЕННЯ КОЛЕКЦІЇ ЯЧМЕНЮ ЯРОГО В УМОВАХ ПІВДЕННО-СХІДНОЇ ЧАСТИНИ СТЕПУ УКРАЇНИ - Вискуб , Роман; Бондарева , Ольга (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
Успіх селекційної роботи, за цим напрямом, багато в чому залежить від залучення та використання нового вихідного матеріалу з найкращими показниками стійкості до дії патогенних факторів [1]. Всебічне дослідження, аналіз та систематизація колекційного матеріалу ячменю ярого дозволить отримати нові джерела стійкості та створити ознакову колекцію, що в свою чергу набагато підвищить статус національної колекції НЦГРРУ [2]. Все це визначає актуальність досліджень та має безперечний науковий і практичний інтерес.