ВАЛЮТНИЙ РИНОК FOREX ЯК ВАЖЛИВИЙ КОМПОНЕНТ ГЛОБАЛІЗОВАНИХ ФІНАНСОВИХ РИНКІВ - Фіщук , Станіслав (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
У сучасному світі, де економіка стає все більш глобалізованою та взаємопов'язаною, торгівля фінансовими інструментами відіграє вирішальну роль в економічному розвитку та інтеграції учасників ринку. Серед фінансових секторів, особливе місце займає валютний ринок Forex, який не лише забезпечує можливість обміну валют, але й виконує функцію барометра глобальної економічної кон'юнктури та сприяє поглибленню міжнародної торгівлі і надходженню додаткових інвестицій. Розглядаючи ринок Forex як важливий компонент глобалізованих фінансових ринків, можна виявити тенденції та перспективи, які сприятимуть подальшому розвитку цього сектору і відіграють суттєву роль у стратегіях його учасників. Трансформаційні процеси у ринковій та інституційній діяльності фінансових секторів економіки детермінують необхідність визначення ключових особливостей в діяльності валютних ринків, можливих тенденцій та перспектив розвитку задля встановлення економічної ефективності в проведенні торгових операцій.