ОЦИФРУВАННЯ ОБ’ЄКТІВ ІСТОРИКО-КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ ЯК НЕОБХІДНА СКЛАДОВА ДЕРЖАВНО-УПРАВЛІНСЬКОЇ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ПАМ’ЯТКООХОРОННОЇ ГАЛУЗІ УКРАЇНИ - Менська , Олена (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
Ще у 2018 році Розпорядженням Кабінету Міністрів України було схвалено «Концепцію розвитку цифрової економіки та суспільства України на 2018-2020 роки», у якій цифровізацію визначено як насичення фізичного світу електронно-цифровими пристроями, засобами, системами та налагодження електронно-комунікаційного обміну між ними, що фактично уможливлює інтегральну взаємодію віртуального та фізичного, тобто створює кіберфізичний простір. Основна мета цифровізації полягає у досягненні цифрової трансформації існуючих та створенні нових галузей економіки, а також трансформації сфер життєдіяльності у нові більш ефективні та сучасні. Такий приріст є можливим лише тоді, коли ідеї, дії, ініціативи та програми, які стосуються цифровізації, будуть інтегровані, зокрема, в національні, регіональні, галузеві стратегії і програми розвитку [1].