ОСОБЛИВОСТІ ВСТАНОВЛЕННЯ МЕТИ КРИМІНАЛЬНИХ ПРАВОПОРУШЕНЬ У СФЕРІ НЕЗАКОННОГО ОБІГУ НАРКОТИЧНИХ ЗАСОБІВ, ПСИХОТРОПНИХ РЕЧОВИН, ЇХ АНАЛОГІВ, ЩО ВЧИНЯЮТЬСЯ ІЗ ЗАЛУЧЕННЯМ НЕПОВНОЛІТНЬОГО АБО ЗА ЙОГО УЧАСТЮ - Яковлєва , Світлана (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
При кваліфікації кримінальних протиправних діянь важливе місце відводиться встановленню мети вчинення кримінального правопорушення. Хоча при вчиненні окремих видів (різновидів) кримінальних правопорушень мета не виступає конститутивною ознакою складу, проте її встановлення є обов’язковим етапом, оскільки ця ознака дозволяє відмежувати діяння, пов’язані із незаконним збутом наркотичних речовин.