ПОНЯТТЯ НІЩО: ОНТОЛОГІЧНІ ПІДОСНОВИ ПЕРШОЇ ІЗ ФОРМ ДАВНЬОГРЕЦЬКОГО ЗАПЕРЕЧЕННЯ - Захлипа , Дар’я; Прокопенко , Володимир (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
Поняття ніщо сьогодні губиться поміж лав континентальної фантастики, що стала збірною назвою для філософської методології сучасності, в якій поняттю ніщо відведена суто художня роль. Не в останню чергу це викликане деконструкцією метафізичного контексту ніщо у бік символіки weird-субстанцій на тлі примітивізованого феномену жаху, на противагу чому у свій час М. Гайдеґер виокремив свій концепт angst(у). Насправді ж, ніщо не потребує задля своєї онтологізації пошуку зайвих акциденцій, окрім тих, що надала йому грецька традиція нігітології, що вибудувалась навколо трьох заперечень, про що безпосередньо йтиметься нижче.