КОНФЛІКТИ В ЗАКЛАДІ ОСВІТИ: РОЛЬ КЕРІВНИКА В ЇХ ВИРІШЕННІ - Максименко , Марія (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
У статті розглядається проблема конфліктів в закладі освіти та роль керівника в їх вирішенні. Проаналізовано види конфліктів: деструктивні та конструктивні, перші позитивно, а другі – негативно впливають на взаємодію в колективі. Проаналізовано роль керівника закладу освіти у вирішенні конфліктів, а саме: у стосунках керівник є суб’єктом керування, він повинен вміти попереджати виникнення конфлікту. Для ефективного вирішення конфліктів у закладі освіти керівник повинен мати конфліктологічну компетентність, яка полягає у здатності та готовності ефективно вирішувати конфлікти та взаємодіяти з його учасниками.