ГЕРБІ ГЕНКОК – ОСНОВОПОЛОЖНИК СТИЛІВ Ф’ЮЖН ТА ДЖАЗ-ФАНК - Костеньов , Олександр; Опанасюк , Олександр (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
Гербі Генкок без перебільшення вважається видатним джазовим музикантом, який запропонованими та запровадженими творчо-виконавськими принципами змінив сприйняття джазової музики другої половині ХХ ст. У 1960-х роках Г. Генкок працює з М. Девісом, записує із ним низку альбомів які стануть джазовою класикою («ESP», «Nefertiti», «Sorcerer»), а також новаторські джаз-ф’южн альбоми («In A Silent Way», «Bitches Brew»). Після того, як він став відомим піаністом у квінтеті М. Девіса, Генкок вирішує зайнятися сольною кар’єрою. У 1962 році він записує дебютний сольний альбом «Takin’ Off», який було визнано одним з найбільших досягнень в історії джазової музики, а джаз-блюзова композиція «Wathermelon Man» з цього альбому згодом стане відомим джазовим стандартом. Зазначимо, що у записі альбому приймали участь видатні джазмени, трубач Ф. Хаббард та саксофоніст Д. Гордон, які теж значно вплинули на розвиток джазової музики.