СИСТЕМА ПОКАЗНИКІВ АНАЛІЗУВАННЯ ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ - Ємельянов , Олександр; Данилович , Олена (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
Серед найважливіших характеристик підприємств варто виділити величини їх сукупного економічного потенціалу та його складників, зокрема маркетингового [1], збутового [2–4], виробничого [5] та інших видів економічного потенціалу суб’єктів господарювання. Окремої уваги заслуговує і потенціал покращення тих чи інших властивостей підприємств, зокрема їх стійкості та здатності до адаптації [6]. Також важливим видом наявних у підприємств економічних можливостей є потенціал ресурсозбереження [7–9], реалізація якого відображається у ресурсозберігаючій моделі розвитку [10–13] та у технологічних змінах, що відбуваються [14–17]. Зокрема, суттєвого значення для забезпечення конкурентоспроможності підприємств набуває впровадження на них енергозберігаючих та інших інноваційних проєктів [18, 19]. Проте, на шляху до такого впровадження постають різноманітні перешкоди [20–26], які гальмують здійснення інноваційної діяльності на підприємствах.