ЗАВДАННЯ ТА ПРИНЦИПИ ФІНАНСОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РЕАЛІЗАЦІЇ ІНВЕСТИЦІЙНИХ ПРОГРАМ ПІДПРИЄМСТВ - Ємельянов , Олександр (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2022)
У процесі свого функціонування підприємства здійснюють різні види діяльності, серед яких важливе місце посідає інвестиційна діяльність [1]. Її значущість зумовлена, передусім, тим впливом, який ця діяльність справляє як на величину прибутків підприємств, так і на їхній фінансовий стан [2, 3]. При цьому інвестиційна діяльність є необхідною умовою забезпечення стійкого економічного розвитку суб’єктів підприємництва [4–6], зокрема, на засадах оновлення їх основних засобів [7], модернізації використовуваних технологічних процесів [8–11], впровадження продуктових інновацій [12–14] тощо. Таким чином, інвестиційна діяльність компаній надає змогу реалізувати стратегії інноваційного розвитку [15–19] та збільшення конкурентного потенціалу цих компаній [20–22], а також забезпечити зростання їх прибутковості та фінансової стійкості [23–26].