ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТ ТА БІОХІМІЧНІ АСПЕКТИ - Костів , Андрій; Костів , Микола; Козинець , Анастасiя (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
Цукровий діабет – це стан хронічної гіперглікемії (концентрація глюкози в крові вища за 5,5 ммоль/л), обумовлений абсолютною або відносною нестачею інсуліну. Значення дослідження обміну речовин у патології, зокрема цукрового діабету, стає дедалі більш актуальним завдяки науковим досягненням у біохімії та сучасній медицині. Дослідження біохімічних процесів, що відбуваються в організмі пацієнтів із цукровим діабетом, допомагає розкрити глибші механізми розвитку та перебігу.