ЖОВТО-БУРИЙ МАРМУРОВИЙ КЛОП В УКРАЇНІ - Скрипник , Наталія (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
Жовто-бурий мармуровий клоп (Halyomorpha halys Stål, 1855) - небезпечний інвазійний вид, представник родини клопів-щитників Pentatomidae. Комаха коричневого кольору, спинка і голова мають незвичайне «вкраплення», що візуально створює мармуровий відтінок. На вусиках та ногах є світлі кільця, яких немає у споріднених видів. Тіло клопа грушоподібної форми, злегка сплющене, 12-17 мм. Батьківщиною є країни Південно - Східної Азії: Китай, Японія Тайвань, В’єтнам.