ІМЕННІСТЬ І БЕЗІМЕННІСТЬ У РОМАНІ Ю. АНДРУХОВИЧА «РЕКРЕАЦІЇ» - Локшина , Діана; Кравченко , Елла (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
За традицією, роман Ю. Андруховича «Рекреації» розглядають в контексті явища українського постмодернізму, зокрема “карнавальної” прози. Основні риси поетики постмодернізму, серед яких – інтертекстуальна гра з текстами попередників, усвідомлення реальності як апокаліптичного карнавалу, пародійна спрямованість, багатогранний образ оповідача, суміш традиційних мотивів, образів тощо, підтверджують уналежнення роману українського письменника до яскравих зразків постмодерністської прози.