РОЗВИТОК МОВЛЕННЄВОЇ АКТИВНОСТІ ДОШКІЛЬНИКІВ З ДИСЛАЛІЄЮ ЗАСОБАМИ МНЕМОТЕХНІКИ - Котирєва , Дарина; Сіденко , Юлія (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
Актуальність питання розвитку мовленнєвої активності дошкільників з дислалією за допомогою засобів мнемотехніки визначається кількома ключовими аспектами. По-перше, розвиток мовлення є важливою складовою комунікативних навичок. Для дітей з дислалією ця активність особливо критична, оскільки може впливати на їхню здатність взаємодіяти з оточуючими, навчання і соціальну адаптацію. По-друге, розвиток мовлення є важливим аспектом особистісного розвитку дитини, оскільки засоби мнемотехніки можуть допомогти дітям з дислалією покращити свої комунікативні навички, підвищити самооцінку та стати більш впевненими в собі.