РОЛЬ КОЛЬОРУ В ДИЗАЙНІ ЕЛЕКТРОННОЇ КНИГИ ДЛЯ ДІТЕЙ - Вежбовська , Ліліана; Фролова , Алла (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
Ілюстрування дитячої електронної книги – складний процес, який потребує ретельного підходу та врахування багатьох факторів. Важливо створювати якісний контент, який стимулюватиме інтерес та розвиток дитини, а також враховуватиме її вікові психологічні особливості. Одним із важливих факторів, який може впливати на дитяче сприйняття, є колір. Його називають художньо-образним, естетичним і комунікативним засобом впливу [1]. Досліджуючи застосування кольору в ілюструванні сучасної дитячої книги, автори Н. Шульська й А. Манюхіна зазначають, що кольорові зображення у виданні повинні бути насичені, інтенсивні та зберігати всі відтінки; а перевагу радять надавати природнім кольорам [1]. Натомість Ю. Федіна наполягає на важливій ролі яскравого колориту електронної книги, який разом з емоційною жвавістю, веселістю і динамічністю образів може більше приваблювати дитину [2].