РЕТРОСПЕКТИВНО-ГЕОГРАФІЧНИЙ АНАЛІЗ ФОРМУВАННЯ І ЗМІН СТАНУ АНТРОПОГЕННИХ ЛАНДШАФТІВ МІСТА ЖИТОМИРА У XVII‒XXI СТОЛІТТЯХ - Терешко , Ольга; Костюк , Віталій (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
Актуальність цього дослідження визначається необхідністю розкриття впливу господарської діяльності на антропогенні ландшафти та їхній вплив на навколишнє середовище. Зміни в антропогенних ландшафтах суттєво впливають на якість життя людей і стан природних ресурсів. Розуміння динаміки та наслідків цих змін є важливим для раціонального природокористування та збереження екосистем.