ПОБУДОВА МОДЕЛІ ОПТИМІЗАЦІЇ ПАРАМЕТРІВ РОЗРОБЛЕННЯ ТА ВПРОВАДЖЕННЯ НА ПІДПРИЄМСТВАХ ПРОДУКТОВИХ НОВОВВЕДЕНЬ - Ємельянов , Олександр; Данилович , Олена (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2024)
Для того, щоб досягнути високих темпів економічного зростання підприємств, необхідно впроваджувати інвестиційно-інноваційну модель їхнього економічного розвитку [1–3]. Передусім, це стосується технічного та технологічного розвитку [4–8], який безпосередньо визначає конкурентоспроможність продукції підприємств [9, 10] та впливає на ступінь ефективності використання їх економічних ресурсів [11–14]. Проте забезпечення тривалого економічного розвитку підприємств потребує попереднього розроблення його науково обґрунтованих стратегій [15–17], які повинні мати на меті покращення показників діяльності економічних суб’єктів, зокрема зростання їх ринкової вартості [18–20] та збільшення економічного потенціалу [21, 22]. Це вимагає врахування дії чинників, які зумовлюють таке покращення, зокрема інноваційності підприємств [23, 24] та рівня їх інноваційного розвитку, з метою подальшого управління ними [25].