ОСНОВНІ НАПРЯМКИ ТЮНІНГУ АВТОМОБІЛІВ - Замора , Ярослав; Матвіїв , Павло (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2022)
Тюнінгом автомобіля вважається встановлення нових або перероблення старих вузлів, агрегатів, деталей або комплектуючих автомобіля для покращення зовнішнього вигляду, комфорту, швидкісних якостей, прохідності, керованості, економічності, безпеки та надійності. Слово «tuning» походить від англійського слова «tune», у перекладі «регулювання, налаштування», тобто, доведення або переробка звичайного серійного автомобіля під конкретного власника з урахуванням усіх його потреб.