ВПЛИВ ГУМІНОВИХ ДОБРИВ НА БІОМЕТРИЧНІ ПОКАЗНИКИ ЯЧМЕНЮ ЯРОГО СОРТУ ЩЕДРИК - Воленщук , Євген; Ліхушина , Ганна (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2024)
Технологія вирощування ячменю ярого ґрунтується на оптимізації величезної кількості різних умов, які впливають на формування високої зернової продуктивності необхідної якості [1-2]. Саме тому дослідження науковців Донецької сільськогосподарської дослідної станції НААН спрямовані на розробку як органічних технологій, так і окремих їх елементів, які здатні сполучатися з іншими технологічними заходами, що робить дослідження актуальними. Такі технологічні елементи дозволяють зменшити використання мінеральних добрив з одночасним підвищенням якісних і кількісних показників продукції рослинництва [3].