ПСИХОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ПРОФЕСІЙНОГО САМОВИЗНАЧЕННЯ СТАРШОКЛАСНИКІВ - Герасименко , Людмила (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2022)
Особливої актуальності проблема професійного самовизначення молоді набуває в ранньому юнацькому віці, який пов’язаний із розвитком нових інтелектуальних можливостей, що розширюють горизонти самосвідомості молодої людини. В зв’язку з цим, центральним і досить складним завданням Нової української школи є формування в молоді здатності до свідомого та самостійного вибору професії і подальшого оволодіння нею. Вирішення цього завдання визначальною мірою залежить від активної позиції старшокласників, їх усвідомлення себе суб’єктами власного життя, прагнення до особистісної самореалізації. Тому, вдосконалення та розкриття психологічних аспектів процесу професійного самовизначення молоді, сприятиме формуванню нових шляхів його оптимізації.