Г. ГАВРИЛЕЦЬ – ПОПУЛЯРИЗАТОР УКРАЇНСЬКОГО МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА - Мачишин, Роман (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2024)
Ганна Гаврилець – українська композиторка і педагог, відома лауреатка Шевченківської премії 1999-го року, заслужена діячка мистецтв України – 2005 рік, Членкиня Національної спілки композиторів України з 1985 року, а також Голова Київської організації НСКУ з 2010 по 2022 роки [1].