ВОКАЛЬНА ОРФОЕПІЯ У МОВЛЕННІ УКРАЇНЦІВ ЕКОНОМІЧНОГО НАПРЯМУ: СОЦІОФОНЕТИЧНИЙ АСПЕКТ - Дружинець , Марія; Ковальчук , Богдана (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2024)
Соціофонетичний опис мовлення сучасної молоді України, зокрема особливостей її вимов – проблема центральна і надактуальна. Дослідження імперативних, деспозитивних орфоепічних норм, а також прагматичної, з якою корелюють поняття слабкої та сильної мовної норми, сприятиме оптимізації національної та міжнаціональної комунікації на всіх рівнях її вияву, перешкоджатиме формуванню неправильних лінгвостереотипів, що заважають виробленню й закріпленню літературних норм у соціумі.