ОСОБЛИВОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ МЕТАФОРИ В ЛЕКСИЧНОМУ СКЛАДІ РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКОЇ ВІЙНИ - Кубич , Інна (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2024)
У статті розглянуто лексеми, утворені на основі метафоричного перенесення. З’ясовано поняття слів «неологізм», «метафора», «військовий жаргонізм»; подано механізми й способи словотворення, встановлено закономірності існування, функціонування та використання військових неологізмів-метафор в українській мові як лінгвістичного явища.